Дали ВМРО-ДПМНЕ ќе го поддржи евентуалниот постигнат договор меѓу Македонија и Грција?

Остварен разговор меѓу Мицкоски и Заев, следува прес конференција на Мицкоски

Доцна попладнево се оствари разговор помеѓу претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и претседателот на Владата,...

admin@magazin / 12 јуни, 2018 18:03

На изјавата од премиерот Зоран Заев ВМРО резервирана но со јасен став.

Несериозно е да даваме мислење за нешто што не сме информирани

Од опозициската ВМРО-ДПМНЕ вечерва во изјава за „Фокус“ велат дека несериозно би било да даваат мислења за процес за кој...

Македонка Димкин / 10:26

„Скопско прашање: еден чекор пред договор“; „Денес се затвора скопското прашање“; „Денес клучниот телефонски разговор“; „Северна Македонија договорено име“, се дел од насловите во грчките медиуми, во пресрет на денешниот, нов, телефонски разговор.

TA NEA: Република Северна Македонија е името за кое се договориле премиерите

Република Северна Македонија е името за кое се договориле двајцата премиери, а договорот меѓу двете земји, Зоран Заев и Алексис...

Македонка Димкин / 10:01